ÀMBIT SOCIOEDUCATIU
ÀMBIT SOCIOEDUCATIU
Acompanyem infants i adolescents en el procés de creixement personal, social, educatiu i emocional desenvolupant metodologies igualitàries i inclusives i el treball conjunt amb les famílies.
Unitat d'Escolarització Compartida
Noves Oportunitats en Xarxa
Unitat d'Escolarització Compartida
És un servei socioeducatiu per a adolescents que cursen segon cicle d’ESO i que té com a objectiu promoure la inclusió i proporcionar un ambient d’aprenentatge adequat per aconseguir el màxim desenvolupament de les seves capacitats acadèmiques i socials.
Noves Oportunitats en Xarxa
Fundació Main desenvolupa al Municipi de Polinyà, juntament amb l’Ajuntament de Polinyà i l’Institut Polinyà, el projecte NOX, per donar suport formatiu i acompanyament socioeducatiu als joves que cursen 2n, 3r i 4rt d’ESO al municipi.
L’EDINS és un projecte socioeducatiu d’assessorament, orientació i acompanyament destinat a l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge dels instituts de Caldes de Montbui.
L’objectiu del projecte és millorar l’èxit escolar i afavorir la transició educativa cap a posteriors etapes formatives i/o laborals.
La metodologia incorpora l’acompanyament tutorial, visites d’entorn productiu, mentoratges i la col·laboració amb agents, serveis i entitats locals del municipi.
Es tracta d’un projecte desenvolupat al municipi de Castellar del Vallès que oferereix suport formatiu i acompanyament socioeducatiu a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO dels instituts del municipi. El projecte gira al voltant de tres eixos: L’acció tutorial; el desenvolupament de les competències bàsiques; l’orientació formativa / professional.
Es desenvolupa a partir de l’activitat pràctica i en col·laboració amb els instituts del municipi i d’altres entitats municipals.
Els tallers diversificats d’acompanyament educatiu són una activitat extraescolar que cerca reforçar les competències bàsiques, els hàbits de treball, l’autoestima, la motivació i els valors de convivència en l’alumnat que presenta més necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques i socioculturals.
El servei de mediació escolar està adreçat a l’alumnat, les famílies i el professorat amb l’objectiu de fer entenedors els codis culturals de l’escola i de les famílies d’origen magrebí (amb presència molt important en aquests centres), col·laborar amb la resolució de conflictes amb l’alumnat, aportar estratègies a l’equip directiu per a una major integració i participació a l’escola, potenciar els itineraris personals, socials i acadèmics de l’alumnat i les famílies, donar valor a les seves habilitats i fomentar el coneixement dels recursos educatius del territori.
Projecte d’iniciativa privada que promou beques i acompanyament de persones joves en situació de vulnerabilitat en el seus itineraris formatius postobligatoris.
Projecte d’acció socioeducativa que treballa per millorar l’accès de joves en situació d’exclusió social a activitats socioeducatives, extraescolars.
Projecte concebut com a una intervenció socioeducativa centrada en la gestió emocional adreçat a joves i adolecents en situació de risc.